Groepsleiders / Ambulant begeleiders

logo nedereind 8 copy3Mede in verband met een nieuw project zijn er vacatures voor de functie

Groepsleider / Ambulant begeleider (m/v)

HBO (SPH/MWD)

voor 32 tot 36 uur per week

FWG 40-45 (bruto per maand €1.889,- tot €3.069,-)

Stichting Nedereind biedt (intra- en extramurale) ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

De functie

De groepsleider draagt zorg voor het begeleiden (jong)volwassenen en/of jeugdigen (16+) met een licht verstandelijke beperking die in een van de locaties van Nedereind in Nieuwegein of Utrecht wonen. Het doel van de zorgverlening is de jongvolwassene te begeleiden naar een zo groot mogelijke redzaamheid in de maatschappij. Hierbij wordt een appèl gedaan op de mogelijkheden van de jongeren en hen geleerd om hun (probleem)gedrag te reguleren en om te gaan met hun beperkingen. Er wordt in een rooster met wisseldiensten en met een bereikbaarheidsdienst gewerkt. Gemiddeld genomen is er eens in de drie weken sprake van een dienst in de weekenden.

Taken

• Adviseren en ondersteunen van klanten met een lichtverstandelijke beperking bij het zelfstandig vormgeven aan hun leven;
  • Begeleiden van groepsdynamische processen;
  • Helpen bij het zoeken naar een baan voor de klanten;
  • Stevige bijdrage leveren bij de ADL van de klanten;
  • Het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden om de jongvolwassene deze vaardigheden te leren;
  • Het ondersteunen bij (het leren) koken, boodschapen doen, zowel individueel als in groepsverband;
  • Het ondersteunen bij de financiën van de klanten;
  • Onderhouden van contacten met ouders/verzorgers en het netwerk rond de klant;
  • Zorgdragen voor rapportage & overdracht en verrichten van administratieve werkzaamheden;
  • Het organiseren en begeleiden van sportieve en creatieve activiteiten;
  • Bijdrage leveren aan de beleidsontwikkeling van Nedereind.

Kennis

• Relevante opleiding op HBO niveau (Social Work/SPH/MWD/SPV);
  • Kennis van en ervaring met mensen met een lichtverstandelijke beperking;
  • Kennis van veranderingsprocessen;
  • Kennis van gesprekstechnieken;
  • Beschikken over inzicht in groepsprocessen.

Je

• zoekt een uitdaging,
  • bent een initiator,
  • bent een motivator,
  • bent enthousiast,
  • bent flexibel,
  • staat stevig in je schoenen en
  • gebruikt humor.

In het kader van de bereikbaarheidsdienst is het noodzakelijk om binnen 30 minuten reisafstand van de locaties te wonen.

Geïnteresseerden in deze functie kunnen contact opnemen met dhr. H. Eleveld;

e-mail: h.eleveld@stichtingnedereind.nl tel.: 030-6056923 / b.g.g. tel.: 06-44504503.

Solliciteren

Je kunt je motivatiebrief en je CV tot en met 4 juni 2018 uitsluitend per e-mail richten aan het hierboven vermeld e-mailadres.

N.B. een CV zonder motivatiebrief kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.