Harry opnieuw clubkampioen tafeltennis NSV 2017

Op 12 december 2017 vond het clubkampioenschap van NSV plaats. Het toernooi kende een voorronde waarin werd gespeeld op vier tafels en net zoveel poules. Volgens de plaatsingslijst was een ieder ingedeeld. Poule 1 werd geleid door de hoogst geplaatste: Martijn Alblas. Het is het derde jaar op rij dat hij als eerste is geplaatst. Harry was groepshoofd van poule 2, Jeroen de Nas was het van poule 3 en Stan van poule 4. Mary-Anne en Maritta werden later toegevoegd, om als invallers te dienen voor de afwezigen Rob en Nico. Geheel volgens de plaatsingslijst gingen de nummers 1 geplaatst in de poule als winnaars naar poule A. Alle nummers 2 geplaatsten hielden zich ook aan hun rating en kwamen in poule B. Dit gold ook voor de nummers 3 en 4.

Vervolgens werd een tafel uit de zaal gehaald om eerst poules B tot en met D te spelen. Daarna vonden de wedstrijden van poule A plaats. In poule D werd Wesley de winnaar door Schnayder, Maritta en Mary-Anne achter zich te houden. In poule C was er een soort broederstrijd tussen Marcel, Lorenzo en Daan, aangevuld met Kimberley, waarbij Daan er met de winst er vandoor ging. Een hele knappe prestatie, aangezien dit niet eindigde volgens de onderlinge rating.

In poule B was Lara ontketend. Als derde geplaatste in deze poule wist ze alles te winnen, zonder gameverlies. Jan werd, ondanks zijn blessure tweede. Susanne wist vervolgens Giovanni onder zich te houden.

In poule A was er een heel spannende strijd tussen de teamgenoten van het eerste en tweede DUO-team. Stan wist verrassenderwijs in 5 games (11-9 in de vijfde) te winnen van Alblas. Harry won nipt met 14-12 in de vijfde van Jeroen, waarna Jeroen verloor van Martijn (in 3 games) en Stan vervolgens verloor van Harry (in drie games). Harry verloor vervolgens van Alblas in de vijfde, waarin Alblas supergoed speelde. Doordat Stan in de vijfde game weer van Jeroen won, zorgde hij ervoor dat Harry clubkampioen werd en Martijn opnieuw tweede.

Voor de foto's klik hier

Poule A

1. Harry                         (2 gewonnen, netto +2 games)
  2. Martijn Alblas            (2 gewonnen, netto 0)