Corona maatregelen 30-6-2021

Coronamaatregelen Stichting Nedereind update 30 juni 2021

Het gaat een stuk beter met de coronacijfers in Nederland en daarom zijn er ook versoepelingen op Nedereind. Alle maatregelen zijn bij deze opgeheven.

Dat betekent onder andere; geen mondkapjes meer, geen avondklok en bezoek is op alle locaties weer mogelijk.

Ondertekenen lokaal sport- en beweegakkoord

In samenwerking met sportverenigingen, sportaanbieders en organisaties van verschillende domeinen hebben SportID Nieuwegein en de Gemeente Nieuwegein het lokaal sport- en beweegakkoord geschreven.

Met dit sport- en beweegakkoord willen we bereiken dat iedereen in Nieuwegein, met plezier, kan sporten en bewegen.

Momenteel wordt het lokaal sport- en beweegakkoord symbolisch ondertekend door alle verenigingen en organisaties die achter dit akkoord staan.

Met trots vermelden wij dat Marloes Grootendorst het lokaal sport- en beweegakkoord heeft ondertekend namens de Nedereindse Sportvereniging (NSV - Stichting Nedereind).

Samen maken we het mogelijk.

Stichting_Nedereind_Marloes.jpg

Stichting Nedereind bestaat 15 jaar

Vanaf 29 januari 2019 bestaat Stichting Nedereind 15 jaar. Dit hebben we gevierd met een groot feest.

Wat een vak!

Vanuit het VGN is er een campange gestart om zij- instromers naar de zorg te halen. Zij- instromers zijn mensen met een andere opleiding die de passie hebben gevonden binnnen de zorg. Voor meer informatie zie deze link: Wateenvak.nl Stichting Nedereind komt ook voor op de website met verhalen van twee begeleiders en twee bewoners. We hebben een verhaal van Daan, hij is een zij-instromer en het verhaal van Marloes, zij heeft de opleiding al gedaan.

3jWurBZy 400x400

SKJ Accreditatie praktijkprogramma Nedereind

In de Jeugdwet is vastgelegd dat jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen verantwoorde hulp moeten verlenen. Jeugdhulp-instellingen zijn verplicht om te werken met geregistreerde professionals. Die registratie gebeurt in het Kwaliteitsregister Jeugd, dat beheerd wordt door een onafhankelijke, door de overheid erkende stichting (SKJ). Stichting Nedereind heeft vakbekwame en SKJ geregistreerde jeugdprofessionals in dienst. Onze jeugdprofessionals hebben een hbo of universitaire opleiding en voor nieuwe medewerkers die bij Stichting Nedereind in dienst komen als jeugdprofessional, is er een praktijkprogramma dat gevolgd wordt. Dit praktijkprogramma is sinds januari 2019 geaccrediteerd door het SKJ.