Groepsleiders / Ambulant begeleiders

 

logo nedereind 8 copy3Er zijn vacatures voor de functie

Groepsleider / Ambulant begeleider (m/v)

 

HBO (SPH/MWD)

 

voor 32 tot 36 uur per week

FWG 40-45 (bruto per maand €1.889,- tot €3.069,-)

 

 

 Stichting Nedereind biedt (intra- en extramurale) ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

 

De functie

De groepsleider draagt zorg voor het begeleiden (jong)volwassenen en/of jeugdigen (16+) met een licht verstandelijke beperking die in een van de locaties van Nedereind in Nieuwegein of Utrecht wonen. Het doel van de zorgverlening is de jongvolwassene te begeleiden naar een zo groot mogelijke redzaamheid in de maatschappij. Hierbij wordt een appèl gedaan op de mogelijkheden van de jongeren en hen geleerd om hun (probleem)gedrag te reguleren en om te gaan met hun beperkingen. Er wordt in een rooster met wisseldiensten en met een bereikbaarheidsdienst gewerkt. Gemiddeld genomen is er eens in de drie weken sprake van een dienst in de weekenden.

 

Taken

  • Adviseren en ondersteunen van klanten met een lichtverstandelijke beperking bij het zelfstandig vormgeven aan hun leven;
  • Begeleiden van groepsdynamische processen;
  • Helpen bij het zoeken naar een baan voor de klanten.

Kennis

  • Relevante opleiding op HBO niveau (Social Work/SPH/MWD/SPV);
  • Kennis van en ervaring met mensen met een lichtverstandelijke beperking;
  • Kennis van gesprekstechnieken;
  • Beschikken over inzicht in groepsprocessen.

Profiel

Je bent enthousisiast en je zoekt een uitdaging.

In het kader van de bereikbaarheidsdienst is het noodzakelijk om binnen 30 minuten reisafstand van de locaties te wonen.

 

Informatie

Geïnteresseerden in deze functie kunnen contact opnemen met dhr. H. Eleveld;

e-mail: h.eleveld@stichtingnedereind.nl tel.: 030-6056923 / b.g.g. tel.: 06-44504503.

 

Solliciteren

Je kunt je motivatiebrief en je CV tot en met 14 juli 2018 uitsluitend per e-mail richten aan het hierboven vermeld e-mailadres.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Harry opnieuw clubkampioen tafeltennis NSV 2017

 

Op 12 december 2017 vond het clubkampioenschap van NSV plaats. Het toernooi kende een voorronde waarin werd gespeeld op vier tafels en net zoveel poules. Volgens de plaatsingslijst was een ieder ingedeeld. Poule 1 werd geleid door de hoogst geplaatste: Martijn Alblas. Het is het derde jaar op rij dat hij als eerste is geplaatst. Harry was groepshoofd van poule 2, Jeroen de Nas was het van poule 3 en Stan van poule 4. Mary-Anne en Maritta werden later toegevoegd, om als invallers te dienen voor de afwezigen Rob en Nico. Geheel volgens de plaatsingslijst gingen de nummers 1 geplaatst in de poule als winnaars naar poule A. Alle nummers 2 geplaatsten hielden zich ook aan hun rating en kwamen in poule B. Dit gold ook voor de nummers 3 en 4.

Vervolgens werd een tafel uit de zaal gehaald om eerst poules B tot en met D te spelen. Daarna vonden de wedstrijden van poule A plaats. In poule D werd Wesley de winnaar door Schnayder, Maritta en Mary-Anne achter zich te houden. In poule C was er een soort broederstrijd tussen Marcel, Lorenzo en Daan, aangevuld met Kimberley, waarbij Daan er met de winst er vandoor ging. Een hele knappe prestatie, aangezien dit niet eindigde volgens de onderlinge rating.

In poule B was Lara ontketend. Als derde geplaatste in deze poule wist ze alles te winnen, zonder gameverlies. Jan werd, ondanks zijn blessure tweede. Susanne wist vervolgens Giovanni onder zich te houden.

In poule A was er een heel spannende strijd tussen de teamgenoten van het eerste en tweede DUO-team. Stan wist verrassenderwijs in 5 games (11-9 in de vijfde) te winnen van Alblas. Harry won nipt met 14-12 in de vijfde van Jeroen, waarna Jeroen verloor van Martijn (in 3 games) en Stan vervolgens verloor van Harry (in drie games). Harry verloor vervolgens van Alblas in de vijfde, waarin Alblas supergoed speelde. Doordat Stan in de vijfde game weer van Jeroen won, zorgde hij ervoor dat Harry clubkampioen werd en Martijn opnieuw tweede.

Voor de foto's klik hier

 

Voetbaltoernooi Geloofshelden

Op 24 juni 2017 heeft Nedereind weer met een voetbaltoernooi meegedaan. Het was net als voorgaande jaren gehouden op het terrein van IJFC alleen georganiseerd door de Geloofshelden. Onze jongens en meiden hebben in een poule van 3 teams tegen elkaar gestreden. De poule bestond uit: de Geloofshelden, Nedereind 1 en Nedereind 2. En na elke wedstrijd werd er een penaltyserie gehouden.

De teams hebben onderling fanatiek en intens tegen elkaar gevoetbald. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Nedereind 2 tegen de Geloofshelden.

Uiteindelijk heeft Nedereind 2 gewonnen, de Geloofshelden op de tweede plaats en Nedereind 1 op de de derde plaats.

Jonathan Vermaas (1988-2017)

Bij deze moet ik u helaas mededelen dat Jonathan Vermaas, 29 jaar, is overleden in zijn woning aan de Vosseweide. Op 6 juni is hij aangetroffen in zijn eigen woning. Hij blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. Groot is het verdriet van zijn naaste familie, de teams van Nedereind, alle bewoners van Nedereind en zijn baas en collega's bij Olympos. We kennen hem als een sociale jonge man, die overal bij betrokken wilde zijn. Hij heeft in de begintijd meegelopen in het internetcafé vanaf 2005 en is later bij Nedereind komen wonen. Later is hij met ambulante begeleiding op de Vosseweide gaan wonen. Hij was een van de eerste leden van de tafeltennisvereniging NSV. Samen met zijn team werd hij afgelopen voorjaar kampioen in de competitie. Onze gedachten gaan uit naar de familie, zijn vrienden, zijn naaste collega's en bekenden.

IMG 2514 kopie

Kampioenen 2017

Het is weer het einde van de voorjaarscompetitie tafeltennis 2017, en we hebben 2 teams die kampioen in hun klasse zijn geworden. In de 3e klasse zijn Jeroen de Nas en Stan Eleveld kampioen geworden (met als 'invallers' Martijn de Nas en Peter Pols), en Jonathan Vermaas en Jan van Alphen (met als invaller Giovanni Mando) in de 6e klasse. Deze 4 mannen kunnen in de volgende najaarscompetitie gaan schijnen in de volgende klasse (Duo 2de klas en Duo 5de klas).

klik hier voor de foto's

 

Harry clubkampioen NSV 2016

Op 5 juli 2016 vond het clubkampioenschap van NSV plaats. De clubkampioen van vorig jaar, Martijn de Nas, moest zich excuseren, omdat zijn zoon een uitvoering had van de schoolmusical. Het toernooi werd gespeeld op drie tafels en net zoveel poules. Onze nieuwe toernooileider Kjell leidde het geheel in banen. Op tafel 1 werd de poule (B1) verrassend gewonnen door Susanne die Arthur naar de tweede plaats verwees. In dezelfde poule werd Frenzel derde. Op tafel 3 wist Kim, net als vorig jaar, te stunten tegen Jonathan in poule B2. Zij won de poule. Jonathan werd tweede. Onze (op dat moment niet spelende Nico) werd derde. In een spannende kruisfinale wist Susanne te winnen van Jonathan. De andere kruisfinale werd gewonnen door Arthur van Kim. Hierdoor kreeg Arthur een herkansing tegen Susanne, die hij helaas niet greep. Jonathan wist in de strijd om de derde plek nu wel te winnen van Kim. Om de plekken 5 en 6 werd er gespeeld door Frenzel en Nico. In een verrassend sterke wedstrijd wist Frenzel de vijfde plek op te eisen.

Nedereind heeft per 18 mei 2016 een nieuwe website

Daan is de laatste weken hard bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe website van Nedereind. Deze was nodig in verband met de veiligheid (tegen hackers) én de komst van mobiele apparaten als tablets en smartphones. Geef eventuele aan- of opmerkingen door aan Daan Eleveld.

Zo stond hij ook aan de wieg van de vorige site in 2010, als invulling van een stageplek destijds.

schermen

Avondvierdaagse 2016

De traditie werd bij Stichting Nedereind dit jaar weer in stand gehouden om mee doen met de Nieuwegeinse avondvierdaagse. DIt jaar liepen de deelnemers net als de voorgaande jaren de 10km. Klik hier voor de foto's van de laatste dag

Avond4d2