SKJ Registratie

In de Jeugdwet is vastgelegd dat jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen verantwoorde hulp moeten verlenen. Jeugdhulp-instellingen zijn verplicht om te werken met geregistreerde professionals. Die registratie gebeurt in het Kwaliteitsregister Jeugd, dat beheerd wordt door een onafhankelijke, door de overheid erkende stichting (SKJ). Stichting Nedereind heeft vakbekwame en SKJ geregistreerde jeugdprofessionals in dienst en is als werkgever geregistreerd bij SKJ. Onze jeugdprofessionals hebben een hbo of universitaire opleiding en voor nieuwe medewerkers die bij Stichting Nedereind in dienst komen als jeugdprofessional, is er een praktijkprogramma dat gevolgd wordt. Dit praktijkprogramma is sinds januari 2019 geaccrediteerd door het SKJ.

Het praktijkprogramma bestaat uit opleiding, begeleiding en reflectie gedurende zes maanden. De jeugdprofessionals volgen scholing over o.a. de beroepscode, richtlijnen jeugdhulp, beroepsethische dilemma’s, LVB, agressie en gedragsproblemen. De nieuwe jeugdprofessionals gaan in de praktijk aan de slag en krijgen daarbij in regelmatige frequentie individuele methodische werkbegeleiding van de orthopedagoog (SKJ geregistreerd).De praktijkperiode wordt na zes maanden geëvalueerd met de orthopedagoog (SKJ geregistreerd). Er wordt methodisch gereflecteerd tijdens intervisie en supervisie.Het praktijkprogramma wordt afgesloten met een examen.

Dit bestaat uit:
  • Een kennistoets
  • Een gesprek waarin een casus wordt besproken
  • Het opstellen van een zorgplan/zorgdossier

Dubbel clubkampioenschap 2018

Martijn Alblas en Harry weer clubkampioenen dubbel (tafeltennis) NSV 2018

Op 18 december 2018 hadden we onze tweede clubkampioenschap dubbel van NSV. Er hadden zich 5 dubbels ingeschreven voor het toernooi, vandaar dat er voor gekozen werd om een vijfkamp te spelen op twee tafels. Opnieuw wonnen Martijn Alblas en Harry, die weinig tegenstand ondervonden, door de afwezige De Nassen en Stan. Alle dubbels hielden zich aan de plaatsingslijst, behalve Susanne en Marcel die van Daan en Lara wisten te winnen, toen het om de tweede plaats ging.

Zoals Martijn voorstelde gaan we voor het volgende dubbeltoernooi overwegen om lootjes te trekken wie met wie gaat dubbelen, opdat het eindresultaat niet te eenzijdig is. Daarop leek het Kimberley het een leuk idee om op basis van handicap, ofwel voorgiften door Martijn en Harry, het enkeltoernooi te organiseren. Daar waren de beide mannen niet echt voor.

De complete uitslag staat hieronder:

1. Martijn Alblas en Harry Eleveld
  2. Susanne Kreuger en Marcel van der Zee
  3. Daan Eleveld en Lara Eleveld
  4. Kimberley Boumans en Regmar Celestin
  5. Wesley Houtzager en Ramonda van Geel

Clubkampioenschap tafeltennis 2018 NSV

Op 11 december 2018 vond het clubkampioenschap tafeltennis plaats. Net als andere jaren werd een voorronde gespeeld waarin de spelers naar rating zijn ingedeeld. De nummers 1 tot en met 4 van de plaatsingslijst zijn dan de groepshoofden, waarna de anderen naar volgorde worden ingevuld. Bij afwezigheid van Jeroen de Nas, een van de kampioenskandidaten, werd Giovanni groepshoofd in zijn poule. De uitslagen van de voorrondes waren volledig volgens de rating (met een spannende pot tussen Marcel en Susanne), waarna de eindrondes volgden.

Lees hier meer

Voetbaltoernooi G-Challenge 8 september 2018

Op 8 september 2018 was het 10de G-Challenge toernooi in Utrecht, aan de Koningsweg. Een team van bewoners deed weer mee.

Zie voor meer informatie de site van het toernooi.

Gchallenge2

Meer informatie Ok Weigeren