Wonen503

Wonen

Stichting Nedereind biedt enkele woonplekken aan in Nieuwegein en Utrecht voor mensen (vanaf 16 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of psychische stoornis/gedragsproblemen. Het kan gaan om een tijdelijke of langdurige woonplek. Het wonen bij Stichting Nedereind kenmerkt zich door een veilige en stabiele omgeving met een vaste structuur, continuïteit en regels.

NSV1 is kampioen en gaat naar de hoofdklasse!!

Het team van Martijn Alblas en Harry Eleveld heeft voor het eerst in de geschiedenis van NSV en voor hun persoonlijk de hoofdklasse bereikt. De een na laatste wedstrijd heeft het kampioenschap bepaalt, toen werd thuis met 5-0 gewonnen en lieten de concurrenten steken vallen. NSV moest in de laatste wedstrijd tegen een directe concurrent minimaal 2 punten pakken om kampioen te kunnen worden. De uitwedstrijd tegen Huizen 1 werd uiteindelijk gewonnen met 4-1. Martijn won twee wedstrijden, Harry een en het dubbel werd gewonnen. Mede door de sterke dubbels en doordat ze individueel veel wedstrijden gewonnen hebben, is de hoofdklasse gehaald. Volgend seizoen wordt de uitdaging om erin te blijven.

Het team heeft uit 10 wedstrijden 37 punten gehaald. Martijn 16 uit 20, 80%; en Harry 10 uit 20, 50%., dubbel 9 uit 10, 90%.

SKJ Accreditatie praktijkprogramma Nedereind

In de Jeugdwet is vastgelegd dat jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen verantwoorde hulp moeten verlenen. Jeugdhulp-instellingen zijn verplicht om te werken met geregistreerde professionals. Die registratie gebeurt in het Kwaliteitsregister Jeugd, dat beheerd wordt door een onafhankelijke, door de overheid erkende stichting (SKJ). Stichting Nedereind heeft vakbekwame en SKJ geregistreerde jeugdprofessionals in dienst. Onze jeugdprofessionals hebben een hbo of universitaire opleiding en voor nieuwe medewerkers die bij Stichting Nedereind in dienst komen als jeugdprofessional, is er een praktijkprogramma dat gevolgd wordt. Dit praktijkprogramma is sinds januari 2019 geaccrediteerd door het SKJ.

Wat een vak!

Vanuit het VGN is er een campange gestart om zij- instromers naar de zorg te halen. Zij- instromers zijn mensen met een andere opleiding die de passie hebben gevonden binnnen de zorg. Voor meer informatie zie deze link: Wateenvak.nl. Stichting Nedereind komt ook voor op de website met verhalen van twee begeleiders en twee bewoners. We hebben een verhaal van Daan, hij is een zij-instromer en het verhaal van Marloes, zij heeft de opleiding al gedaan.

Stichting Nedereind bestaat 15 jaar

Dubbel clubkampioenschap 2018

Martijn Alblas en Harry weer clubkampioenen dubbel (tafeltennis) NSV 2018

Op 18 december 2018 hadden we onze tweede clubkampioenschap dubbel van NSV. Er hadden zich 5 dubbels ingeschreven voor het toernooi, vandaar dat er voor gekozen werd om een vijfkamp te spelen op twee tafels. Opnieuw wonnen Martijn Alblas en Harry, die weinig tegenstand ondervonden, door de afwezige De Nassen en Stan. Alle dubbels hielden zich aan de plaatsingslijst, behalve Susanne en Marcel die van Daan en Lara wisten te winnen, toen het om de tweede plaats ging.

Zoals Martijn voorstelde gaan we voor het volgende dubbeltoernooi overwegen om lootjes te trekken wie met wie gaat dubbelen, opdat het eindresultaat niet te eenzijdig is. Daarop leek het Kimberley het een leuk idee om op basis van handicap, ofwel voorgiften door Martijn en Harry, het enkeltoernooi te organiseren. Daar waren de beide mannen niet echt voor.

De complete uitslag staat hieronder:

1. Martijn Alblas en Harry Eleveld
  2. Susanne Kreuger en Marcel van der Zee
  3. Daan Eleveld en Lara Eleveld
  4. Kimberley Boumans en Regmar Celestin
  5. Wesley Houtzager en Ramonda van Geel

Nedereindseweg 503

De Nedereind Hoeve is een nieuw project van Stichting Nedereind in Utrecht. De Nedereind Hoeve, ligt aan de Nedereindseweg in het verlengde van de hoofdlocatie “de woonboerderij Nedereind”

De Nedereind Hoeve is zeer geschikt voor meerdere doeleinden en/of projecten vanwege het grote terrein dat ter beschikking is. Het is een unieke locatie met vele mogelijkheden en meerdere opties tot wonen. Het betreft twee 18+ groepen (tot 14 personen totaal).

503slideshow3